„Najważniejsze, żeby znaleźć przyjaciela,
który zdjąłby z duszy chociaż kilka trosk,
który czerń i szarość życia, by wybielał,
No, a serce takie miękkie miał jak wosk”.

(Alicja Majewska)

We wtorek 21 maja Grupa Niepokorni z Warsztatu Terapii Zajęciowej w Kłecku, wybrała się na XIII Wiosenny Przegląd Twórczości Scenicznej Dzieci i Młodzieży z Niepełnosprawnością Intelektualną, organizowany przez SOSW nr 1 w Gnieźnie. Tematem przewodnim była przyjaźń. Jak co roku występy odbyły się gościnnie w gnieźnieńskim teatrze. Miejsce wyjątkowe i magiczne dla tych najmłodszych, jak i dla starszych.
Występy na profesjonalnej scenie z całą organizacją dźwięku, świateł, obserwowanie tego co dzieje się za kulisami, zawsze wywołuje dużo pozytywnych emocji. Wystąpiło wiele grup z tańcem, piosenką czy prezentacją teatralną. Kłecka Grupa Niepokorni zaprezentowała układ taneczny do piosenki Dawida Kwiatkowskiego i Cleo pt. „Bratnie dusze”. Było wesoło i kolorowo.
Gratulacje dla organizatorów. Podziękowania dla koleżanek i kolegów z innych placówek, za wspólnie spędzony czas. Życzenia cudownych chwil z Przyjaciółmi dla wszystkich.

Terapeuta pracowni ceramicznej
Iwona Kuszak-Haławska