Caritas Archidiecezji Gnieźnieńskiej realizuje projekt pn. „Mała Mobilna Kuchnia Warsztatowa”.
Zadanie realizowane jest w okresie od sierpnia do listopada 2024 roku w województwie
wielkopolskim, na terenie powiatów: gnieźnieńskiego, słupeckiego, wągrowieckiego.

Celem projektu jest przeciwdziałanie marnowaniu żywności poprzez:
– zakup jednej mobilnej kuchni warsztatowej
oraz
– organizację 4 edycji warsztatów/pokazów z zakresu niemarnowania żywności – skierowanych do
200 osób.
Realizacja projektu przyczyni się ponadto do wzrostu świadomości dwoistości problemu, jakim jest:
marnowanie żywności i jednocześnie panujące ubóstwo – dzięki logistycznemu procesowi –
możliwości przeciwdziałania temu zjawisku.

Mała Mobilna Kuchnia Warsztatowa – projekt współfinansowany przez

Program ograniczania marnotrawstwa i strat żywności w Wielkopolsce

 

Nie marnuj, pomagaj innym!

Nie marnuj! Bądź eko

Nie marnuj! Bądź masterchefem w swojej kuchni!

Nie marnuj! Myśl ekonomicznie