Pracowicie upłynął okres przedświąteczny w Domu Aniołów Stróżów w Kruszwicy.
W placówce odbyły się dwie wyjątkowe imprezy.

W pierwszej młodzi wychowankowie otrzymali wymarzone przez siebie prezenty świąteczne. Fundatorzy, pracownicy firmy ARC Europe z Poznania, realizowali pragnienia młodzieży wyrażone za pomocą rysunków. Podczas wręczenia paczek okazało się, że wszystkie marzenia zostały spełnione, wielokrotnie dzieci znajdowały więcej prezentów niż się spodziewały (szczególnie słodyczy). Na zakończenie Kierownik DAS, Piotr Olubiński, jeszcze raz podziękował sponsorom a młodzieży życzył spokojnych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia, sukcesów w nauce oraz spełnienia wszystkich marzeń w Nowym Roku.
    W tym samym dniu odbyła się też uroczysta Wieczerza Wigilijna w Klubie Seniorów działającym przy kruszwickiej placówce. Spotkanie rozpoczęło się od wspólnej modlitwy (osobą prowadzącą była Jagoda Gralak), następnie jego uczestnicy dzielili się opłatkiem, składając sobie życzenia. Zgodnie z tradycją menu składało się głównie z potraw rybnych, był też barszcz, sałatki, kapusta z grzybami, ciasto itp. Śpiewano wiele pięknych, polskich kolęd. Przy stole wspominano o obyczajach świątecznych, minionym rok i snuto plany na przyszłość. Na zakończenie, opiekunka Klubu Seniora Hanna Olubińska, wręczyła każdemu uczestnikowi spotkania paczkę świąteczną i kartkę z życzeniami.

Tekst: Piotr Olubiński
Zdjęcia: Hanna Olubińska